Recent Posts

Recent Comments

RSS
Container Icon

Nova bajadera

Mislim da nema smisla pisati uvodni post. O meni su informacije na mjestu predviđenom za to, tako da bih postove ostavljala za ono zbog čega sam i pokrenula blog.
Dakle, prelazimo na kreativnost.
Za početak nešto jednostavno. Nedavno je moja mama dobila na poklon bajaderu. Znate ono metalno okruglo pakiranje... Odlična stvar. I naravno da sam sačuvala. Inače moja vam mama jako voli sve moje radove i te neke pokušaje radova. Uglavnom kad sam joj rekla da bi ja to uzela u svoje ruke, tu kutiju, naravno da se složila. Na kraju krajeva tko ne bi kad dobije besplatno super ukras, posudu za slatkiše ili nešto tako. Uglavnom, krenem vam ja na posao. Nisam htjela puno komplicirat pa sam se odlučila da neku moju vrstu decoupagea. U biti je moja vrsta jer mi uporno salvete ostaju zgužvane, to nisam savladala još, al u neku ruku na određenim stvarima to čak i dobro izgleda. 
Nisam slikala posudu prije bojenja. Nije mi imalo baš previše smisla kad pretpostavljam svi znate kako izgleda. 
Znači, prvo što sam napravila, prebojila sam je cijelu bijelom akrilnom, dakle to je bazna boja. To sam ostavila da se posuši da bi mogla dalje raditi.
U omjeru 1:1 sam smiješala drvofiks i mlake vode. Zatim sam premazala podlogu razrijeđenim drvofiksom i zalijepila salvetu. Nakon toga sam sa istim tim premazala par slojeva preko salvete. dakle, jedan sloj pa se suši, drugi sloj pa se suši itd.
Nakon sušenja salvete, kistom mekane dlake sam razrijedila srebrnu i zlatnu akrilnu boju i lagano na poklopcu miješala. Dakle, nisam boje miješala na paleti već samim potezima na podlozi. A na tijelo posude sam, pored srebrne i zlatne, stavila ponegdje  i kap umbre, čisto da malo postarim izgled salvete, i to se po meni super uklopilo s nagužvanom salvetom. 


 I na kraju, kad se boja osušila, sam sve skupa prelakirala bezbojnim lakom u spreju.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 komentari:

Mare kaže...

prije svega pozdarav i dobro došla u blogerske vode....nadam se da ćemo se družiti i izmjenjivati iskustva:))....
predlažem ti da drvofiks uopće na razjjediš jer što je vodeniji više namoči salvetu.....možda će ti u početku biti malo teže razmazati ali sigurna sam da ćeš to brzo savladati:)))....

Mary Poppins kaže...

Hvala na posjeti i dobrodošlici, a još više hvala na savjetu. Taman imam novi projekat da isprobam tvoj savjet. Čitamo se dalje =)

Objavi komentar

Hvala na komentarima

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Neki moji radovi